STATII DE CALCAT RECOMANDATE

Statie de calcat Philips PerfectCare Compact GC7808/40

Statie de calcat Philips PerfectCare Compact GC7808/40

Statie de calcat Philips FastCare Compact GC6730/30

FastCare Compact GC6730/30

Statie de calcat Philips SpeedCare GC6616/20

FastCare Compact GC6709/20

Statie de calcat Philips PerfectCare Performer GC8731/20

PerfectCare Performer GC8731/20

Philips PerfectCare PSG702420

Philips PerfectCare PSG7024/20

Statie de calcat Philips PerfectCare Elite GC9630/20

PerfectCare Elite GC9630/20

Statie de calcat Philips PerfectCare Elite Plus GC9670/50

PerfectCare Elite Plus GC9670/50

Statie de calcat Philips PerfectCare Expert GC9642/60

PerfectCare Expert GC9642/60

GHID DE ACHIZITIE STATIE DE CALCAT PHILIPS

Philips a pornit in 1891 ca o afacere de familie condusa de Gerard Philips si tatal acestuia, iar ulterior a transformat-o impreuna cu fratele sau intr-o corporatie de nivel international, diversificandu-si aria de produse. Mai nou, statiile de calcat reprezinte produse din ce in ce mai cautate datorita tehnologiilor si functiile integrate pe acestea. Design-ul si brandul le fac sa fie privite ca niste produse premium, iar cel putin in Romania acestea au o cota de piata destul de mare.

Tipuri de statii de calcat Philips

Statiile de calcat Philips sunt extrem de diverse atat ca pret dar si ca tehnologii sau functii. Pe piata din Romania se pot gasi statii incepand de la 500 de lei pana peste 2.000 de lei. Majoritatea au insa un pret intermediar. Talpile sunt similare cu cele de la fiarele de calcat, adica pot fi T-ionicGlide, SteamGlide, de ceramica etc. Primele sunt considerate si de aceasta data cele mai performante.

In functie de jetul de abur, cele mai multe modele de statii de calcat Philips se incadreaza intr-o categorie mijlocie, cu un debit cuprins intre 180 si 340 g/minut, insa exista si cateva modele cu un debit mai mic sau mai mare. Cel mai mare debit al jetului de abur poate ajunge pana la 500 de grame pe minut. Capacitatea rezervorului de apa este de regula intre 1,2 si 2,5 litri.

 

Un criteriu important pentru a distinge statiile de calcat este posibilitatea sau imposibilitatea reglarii temperaturii. Exista o serie de statii de calcat Philips care nu necesita reglarea temperaturii in functie de tipul materialului ce urmeaza a fi calcat pentru ca aceasta se regleaza automat, la fel ca la unele fiare de calcat Philips.

Debitul de abur este extrem de important la o statie de calcat astfel incat puterea devine esentiala. Statiile de calcat Philips sunt dotate cu o putere de pana la 2.400 W. Se poate observa asadar ca in momentul de fata Philips ofera o putere mai mare fiarelor de calcat decat statiilor.

Tehnologii si functii integrate pe statiile de calcat Philips

Statiile de calcat Philips beneficiaza de o serie de functii si tehnologii care au rolul de a imbunatatii experienta utilizatorilor atat in calcarea hainelor cat si in intretinerea statiilor. In plus, compania a integrat o serie de solutii pentru protejarea mediului si pentru realizarea unor economii ce se vad de regula pe factura de electricitate.

Modul ECO ne ajuta sa realizam economii prin faptul ca statia Philips calca aproape la fel de eficient si cu mai putin abur. Atunci cand avem nevoie de mai mult abur putem comuta pe functia Turbo, care ne ajuta sa calcam mai rapid. Motorul folosit pe statii este suficient de puternic pentru a produce intr-un timp scurt un volum foarte mare de abur ce patrunde in tesatura si o inmoaie. Nu trebuie sa va faceti nici o grija in legatura cu faptul ca apa s-ar putea termina prea repede. Rezervorul poate fi incarcat in timpul spalarii direct de la robinet.

Optimal Temp este o tehnologie si o functie extrem de utila pe care o gasim si pe fiarele de calcat Philips. Ea are rolul de a nu ne mai forta sa reglam manual temperatura de calcare in functie de tipul de tesatura. Statia de calcat este capabila sa analizeze ce temperatura are nevoie pentru a calca eficient si in siguranta indiferent de tipul de haina, de la matase pana la sintetice. Philips sustine ca aceasta tehnologie ne permite chiar sa lasam talpa statiei de calcat direct pe masa fara a o deteriora.

Ramane insa la alegerea fiecaruia daca facem acest lucru sau nu. Trebuie mentionat ca majoritatea statiilor de calcat Philips au un sistem de oprire automata in cazul in care nu mai sunt folosite. In felul acesta se realizeaza si economii dar se previn si accidente. Am putea spune asadar ca acest sistem si functia Optimal Temp „nu ne lasa” sa ne ardem hainele. Un alt sistem important este cel de detartrare care impiedica depunerea calcarului si aparitia petelor. Functia Easy De-Calc Plus ajuta si ea la inlaturarea depunerii calcarului si la pastrarea statiei de calcat la un nivel optim cat mai mult timp. In special atunci cand folosim apa de la robinet calcarul se depune repede si statia de calcat poate incepe sa pateze inainte de a iesi din garantie. Din acest motiv ea trebuie privata de depunerea calcarului.

Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

4 + 2 =

Login/Register access is temporary disabled