Statie de calcat sau fier de calcat: ce optiune este mai convenabila?

Nimeni nu vrea sa petreaca mai mult timp decat trebuie calcand rufele, iar o statie de calcat este exact ceea ce trebuie pentru a termina mult mai repede si fara efort, comparativ cu cat ti-ar lua pentru a calca toate hainele cu ajutorul unui fier de calcat.

Totusi, multe modele tind sa coste mult prea mult fata de bugetul pe care il alocasem pentru cumpararea unui fier. E recomandat sa investesti intr-o statie de calcat doar in anumite situatii.

Este statia de calcat mai buna decat fierul de calcat?

Cu cat ai mai mult abur, cu atat mai putin trebuie sa treci suprafata dispozitivului peste rufele tale pana cand scapi de cutele nedorite. De obicei, statia de calcat produce si utilizeaza de doua ori mai mult abur  fata de un fier de calcat clasic, facandu-le indispensabile pentru persoanele care au destul de des haine mai pretentioase.

In ciuda acestui lucru, statia de calcat, chiar daca foloseste mai mult abur, acesta nu este produs constant din moment ce utilizatorul alege cand sa foloseasca abur.  Atunci cand ai nevoie de mai mult, pur si simplu poti apasa in mod repetitiv butonul de jet de abur al fierului de calcat si sa obtii un rezultat asemanator.

Diferenta apare doar atunci cand vezi cat de des trebuie sa realimentezi fierul si iti dai seama ca un singur recipient de apa al statiei de calcat ti-ar putea fi suficient pentru un numar foarte mare de rufe sifonate.

Fierul de calcat este mai ieftin si mai usor de depozitat, iar unele modele de ultima generatie pot produce un jet de abur foarte cantitativ. Cu toate acestea, volumul de apa din rezervor ramane acelasi.

In principiu, daca ai multe rufe alege o statie de calcat, e mai buna din foarte multe puncte de vedere. In cazul in care ai de gand sa alegi un model ieftin, iti recomandam sa te indrepti spre un fier de calcat bun si la un pret similar.

 

Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

42 − = 34

Login/Register access is temporary disabled