STATII DE CALCAT RECOMANDATE

Tefal Easy Pressing GV5262E1

Easy Pressing GV5262E1

Tefal SV8055E0 Express Anti-Calc

SV8055E0 Express Anti-Calc

Statie de calcat Tefal GV9060E0 Pro Express Care

GV9060E0 Pro Express Care

Pro Express Ultimate GV9565E0

Pro Express Ultimate GV9565E0

Pro Express X-pert Care GV9080

Fasteo SV6020E0

Pro Express Ultimate Care GV9571E0

Pro Express Ultimate Care GV9571E0

Pro Express Ultimate Care GV9570E0

Pro Express Ultimate Care GV9570E0

GHID DE ACHIZITIE STATIE DE CALCAT TEFAL

Tefal este companie franceza producatoare de vase de gatit, de electrice si electrocasnice. Fondata in 1959, denumirea brandului vine de la alaturarea a doua materiale extrem de folosite de firma – teflonul si aluminiul. Primul material este extrem de des confundat cu brandul tefal. Pe langa o serie de fiare de calcat performante, francezii au scos pe piata si statii de calcat destul de competitive, despre care vom vorbi in randurile de mai jos.

Tipuri de statii de calcat Tefal

Un prim criteriu pentru a imparti statiile de calcat Tefal este cel al prezentei boilerului. Compania franceza comercializeaza atat statii de calcat cu boiler cat si statii de calcat fara boiler. Majoritatea  au insa boiler. Cele fara boiler au avantajul ca vin cu un pret mai mic, comparabil cu al unui fier de calcat. Cele cu boiler se impart la randul lor in masini de calcat cu boiler detasabil si in masini de calcat cu boiler fix. Modelele din a doua categorie sunt mai multe.

Rezervorul de apa are de regula un volum in jurul a un litru si jumatate, dar exista si statii de calcat Tefal cu un rezervor de jumatate de litru. Partea interesanta este ca majoritatea statiilor au functie de reumplere continua. Sunt foarte putine cele care nu au aceasta functie.

Puterea unei statii de calcat este foarte importanta, iar Tefal ne ofera statii extrem de puternice. Majoritatea au o putere de 2.200 si 2.400 de W. Cele fara boiler au de regula o putere de 2.200 W. Aceasta putere ne poate oferi jeturi de abur de pana la 500 de grame/minut, lucru foarte important de mentionat pentru ca in realitate aburul este cea mai importanta caracteristica a unei statii de calcat. Exista si statii de calcat Tefal care au un jet de abur de 220 de grame pe minut insa de regula statiile au un jet plasat undeva intre cele doua valori, in functie de pret. Statiile de calcat Tefal fara boiler vin cu valori ale jetului de abur si mai mici. Presiunea aburului este cuprinsa intre 4,2 bari si 7 bari.

Talpa de calcat este si ea importanta in cazul unei statii de calcat, iar Tefal aduce aceleasi tehnologii performante de pe fiarele de calcat. O statie de calcat Tefal poate avea o talpa ceramica, Autoclean, Durilium, Durilium Airglide Autoclean, Ultragliss Diffusion  sau Ultragliss Durilium. Acestea nu se exclud intre ele.

Tehnologii si functii prezente pe statiile de calcat Tefal

O statie de calcat este folosita in general pentru faptul ca ofera solutii de calcat suplimentare sau mai eficiente decat un fier de calcat. Acest lucru inseamna ca foloseste tehnologii mai performante, iar Tefal vine cu solutii destul de competitive in comparatie cu multi alti producatori.

Tehnologia X-Pert Control este o tehnologie ce ofera cinci combinatii de temperatura si abur astfel incat hainele sa fie calcate eficient indiferent de tipul de tesatura. In principiu, cele cinci combinatii sunt gandite pentru bumbac, matase, lana, sintetice si denim insa pot fi calcate rapid si eficient si alte tipuri de tesaturi prin alegerea unui program pentru un tip de tesatura similar in ceea ce priveste cerintele de calcare. Smart Auto Control este o tehnologie similara.

Unele statii de calcat sunt echipate cu functii inteligente precum Aquaboost, un vaporizator ce netezeste rapid orice tip de cuta, fiind de trei ori mai eficient decat un spray obisnuit si ajutand la o manipulare usoare prin folosirea unui comutator electronic. Pro Expert Care este una dintre tehnologiile care au ca scop protectia hainelor prin evitarea formarii petelor si depunerii calcarului. Unele statii de calcat Tefal au si un sistem de blocare pentru a putea fi transportate in siguranta, fara a aparea riscul unor accidente in timpul mutarii lor dintr-o parte intr-alta.

Intrebari frecvente despre statiile de calcat Tefal

Pentru ce e functia de abur vertical la o statie de calcat Tefal?

Aceasta functie va permite sa calcati hainele direct pe umeras sau perdelele si draperiile fara a le da jos de la fereastra. Pentru a o folosi trebuie sa reglati butonul de temperatura la pozitia maxima si sa actionati in mod repetat butonul de abur. Pentru ca exista o gama larga de tesaturi trebuie sa folositi statia de la o distanta mai mare pentru inceput si apoi sa va ghidati singuri pentru o calcare optima, fara a deteriora materialele.

E normala incalzirea furtunului pentru abur la statiile de calcat Tefal?

Daca acesta se incalzeste in timp ce calcati nu e nimic in neregula insa nu trebuie sa fortati lucrurile pentru ca furtunul se poate deteriora in cazul unei folosiri excesive. Trebuie sa verificati mereu starea lui si daca se deterioreaza trebuie dus la un service unde se poate inlocui. Deteriorarea lui se poate evita prin luarea unor pauze dupa lungi perioade de calcare.

Statia de calcat Tefal nu produce abur. De ce?

In mod normal o statie de calcat Tefal trebuie sa produca abur. Daca nu produce inseamna ca ceva e in neregula. Inainte de a merge la un service trebuie sa verificati daca rezervorul de apa nu este gol, daca acesta nu este montat cum trebuie sau daca butonul de degajare a aburului nu este reglat la minim.

Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

3 + 5 =

Login/Register access is temporary disabled